http://www10.edu.fi/kenguru/?sivu=some_tietoturvallinen_kaytto 12.9.2017

Verkkoidentieetti muodostuu esimerkiksi nimestä tai nimimerkistä, mikä on tavallisin. Kaikki tieto mitä antaa ulospäin esimerkiksi kaikki keskustelut vaikuttaa identiteettiin. Monessa paikassa on mahdollista kuvata myös itseään pienellä kuvalla. Verkkoidentiteetti voidaan luoda esimerkiksi siten, että omat henkilökohtaiset piirteet ei ole samat, mikä on verkkoidentiteetti. Eikä verkkoidentiteetti eli virtuaali-identiteetti ole pelkästään henkilön nimi, ikä, ammatti tai sukupuoli vaan myös se henkilön persoona siinä yhteisössä. Eli muille yhteisön jäsenille syntyy käsitys toisen ajattelumaailmasta. Omasta verkkoidentiteetistä voisin kertoa, että kenenkään tuntemattoman ei pitäisi nähdä tietojani sen enempää, mitä sinne olen antanut. Eli nimi, käyttäjänimi, oma kasvokuva ja ikä on ainoastaa ne asiat, jotka näkyvät tuntemattomille. En ole kovin aktiivinen nettipalstoilla tai keskuteluryhmissä ja kaikki tietoni on laitettu siten, että tarvitaan hyväksyntä siihen, että on mahdollista nähdä tietojani enemmän. Haluan, että verkkoidentiteettini on suunnilleen se, mitä olen oikeasti. Tietenkään netissä ei voi täysin totuudenmukaista kuvaa antaa. Kannattaa itse jokaisen miettiä, millaisen kuvan itsestään haluaa antaa ja millasia tietoja itsestään antaa. Ehkä myös ei aina kannata luottaa siihen, että yksityisyysasetukset aina suojaa tietoja. Samaa salasanaa ei kannata laittaa moneen paikkaan.

Yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen on rangaistava teko, jos jokin henkilö levittää esimerkiksi internettiin tai monien ihmisten nähtäville toisen yksityiselämästä tietoa vihjalemalla tai levittämällä kuvia/tietoa ja teko aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä loukatulle on silloin yksityisyyttä loukattu. Siitä syntynyt vahinko voi olla taloudellinen tai ns. aineeton eli esimerkiksi ihmissuhteiden katkeaminen tai työpaikan menettäminen. Itse voisi huomioida yksityiyyttä loukkaavan tiedon leviämistä esimerkiksi siten, ettei itse sosiaalisessa mediassa levitä kuvia tai tietoa toisesta henkilöstä. Kannattaa miettiä harkiten, millasia kuvia nettiin julkaisee, vaikka ei tietoisesti toisen yksityisyyttä ehkä loukkaa. Kuvan jakaminen voi loukata kohteen kunniaa tai yksityisyyttä niin, että se on lain mukaan rangaistava teko.

Kuvakaappaus%202017-09-19%2012-18-14.jpg

Blogi on julkinen, koska koen, ettei blogiini tule sellaisia asioita, mitkä ei voisi olla kaikkien nähtävillä. Tai toisaalta ei ole niin merkitystä tämän blogin suhteen, että onko julkinen vai yksityinen.